Sinüzit Tedavisi Süreci
Kronik sinüzit rahatsızlığı yaşayanlar için köklü bir çözüm sunan fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi sinüs kanallarının açılması amacı ile yapılan bir ameliyattır. FESS olarak da bilinen bu ameliyat esnasında, endoskopik cihazlar yardımı ile hasta dokular temizlenir, sinüs kanallarındaki tıkanıklık giderilir. Hekimin tecrübe ve becerisinin son derece önemli olduğu bu cerrahi müdahalelerde kullandığımız sinoplasti enstrümanları ile daha güvenli ameliyatlar gerçekleştirebiliyoruz. Ameliyat sonrasında hasta bazı önlemler alarak temizlenen poliplerin yeniden oluşmasını önleyebilmektedir.
Balon sinoplasti
Kronik sinüzit tedavisinde çığır açmış ve hala günümüzün en önemli tekniği olan FESS ameliyat tekniği ile birlikte kullanılan ve ameliyatın güvenliği, süresi konusunda son derece yardımcı bir yöntemdir. Burun içerisinde polip oluşumu olmayan ve sadece sinüs kanallarının darlığı nedeniyle oluşmuş sinüziti olan hastalarda tek başına kullanılabileceği gibi tam bir sinüs cerrahisi gerektiren hastalarda da enstrüman olarak son derece yararlıdır.
Yaptığımız sinüzit cerrahilerinde Balon sinoplasti yöntemi başarıyla kullanılmaktadır.
Ameliyatsız sinüzit tedavisi
Sinüzit rahatsızlığınızda doktor seçimi çok büyük rol oynamaktadır. Tam olarak rahatsızlığınızın teşhis edilmesi ve gerekli uygulamaların yapılması sizi kısa zamanda bu rahatsızlıktan kurtaracaktır. Ameliyatsız sinüzit tedavisi denilen olay ise son yıllarda uygulanan ve büyük başarıların gösterildiği balon ile tedavi yöntemidir.
Ameliyatsız sinüzit tedavisinde hasta çok kısa zamanda iyileşir ve sosyal hayatına devam eder. Gelişen son teknolojik ürünler ile artık ağrılar sıfıra iner ve hastayı rahatsız eden tamponlar bile nerede ise kullanılmaz.
Her başarılı doktor sinüzit teşhisi koyduktan sonra önce bir ilaç tedavisi önerecek ve geçmemesi durumunda son çare olarak size operasyon önerecektir. Eskiden kanlı olarak yapılan bu zor cerrahi müdahale, gelişen tıp teknolojisi ile yerini sinüzitte balonlu tedaviye bırakmıştır.
Operasyonda kanalların içine girilir ve balonlar yerleştirilir. Daha sonrasında ise bu balonlar şişirerek bulunduğu bölgeye genişletme çalışmalarına destek verir. Böylelikle çok kolay bir uygulama ile hasta eski sağlığına yavaş yavaş kavuşmaya başlar ve çok daha az acı çekerek iyileşme dönemine girer.
Her baş ağrısı sinüzit midir?
Her baş ağrısı sinüzit olabilir mi sorusu bir çok kişinin aklına gelir. Oysa sinüzit sadece baş ağrısı ile kendini belli eden bir durum değildir. Çoğunlukla burun kısmınızda oluşan rahatsızlıklarınız baş ağrınıza etki eder ve beraberinde bu belirtiler ile doktorunuza danışmaya gidersiniz.
Sürekli baş ağrısı yaşıyorsanız, sinüzitin diğer belirtilerini de bir göz atmalısınız. Özellikle nefes alma ve vermede sorun yaşıyor ve burunlarınız çoğunlukla tıkalı ise bu sinüzitin bir işareti olabilir. Çoğu zaman alerjik durumlardan dolayı yaşanan bu rahatsızlık, tedavi edildiğinde çok kısa süre içinde yok olabilir.
Sizler de özellikle başınızı öne doğru eğdiğinizde bir baş ağrısı yaşıyor iseniz ve bu yanak kısımlarına kadar iniyorsa sinüzit olduğundan şüphe duyabilirsiniz. Ama her zaman en doğru teşhis doktorunuzun vereceği son cevapta saklıdır. Bu sebeple nedeninin ne olduğunu öğrenmek için bir an önce bir muayene olmalı ve nedenlerini bulmalısınız. Eğer sinüzit teşhisi koyulur ise bu öncelikle ilaç tedavisi ile yok edilmeye çalışır ve daha sonra geçmeme durumunda ise artık gelişen teknoloji ile operasyon ile yok edilebilir.
Sinüzit nedir?
Sorusunu yanıtlamadan önce Sinüslerin ne olduğunuz öğrenmeliyiz.
Yüz kemikleri içerisinde ve burunun iç yapısını oluşturan kemiklerdeki hava boşluklarına sinüs diyoruz. Sinüslerin; Havayı ısıtarak akciğerlere ulaşmasını sağlamak, nemlendirmek ve insan sesinin tınısını ayarlamak gibi görevleri vardır. Bu içi hava dolu odacıkların burunla ilişkisini sağlayan ve hava giriş çıkışına olanak tanıyan buruna açılan ağızları vardır. Daha fazlası için…